Oplossingen voor ieder huidtype


BALANS

 

Een vette huid wordt gekenmerkt door overtollig talg, een natuurlijk gevormd mengsel van vetten, oliën en wasachtige stoffen. Acne is een chronische ontsteking van de huid die optreedt wanneer talgklieren en haarzakjes verstopt raken. De opeenhoping van talg, puin en dode huidcellen in de kanalen leidt tot de vorming van laesies die comedonen worden genoemd (mee-eters en whiteheads).

Propionibacterium acnes is een bacterie die verband houdt met de ontwikkeling van acne. Door hyperactiviteit van de talgklieren gedijen de P. acne-bacteriën in de haarzakjesschacht en veroorzaken ze ontstekingen terwijl de follikels verstopt raken. Littekenweefsel kan zich vormen tijdens het genezingsproces wanneer acne niet wordt behandeld en blijft hangen nadat de acne voorbij is.

HL Balancerende behandelingsproductlijnen:

ACNOX PLUS.

De ACNOX PLUS-lijn brengt de huid in balans, verzacht probleemzones, voorkomt onzuiverheden en vermindert talgafscheiding om een egale teint zonder vettige glans te verkrijgen.


VERJONGEN

 

Onze huid is een barrière tussen het lichaam en externe elementen. Het speelt een belangrijke biologische rol bij de bescherming van het lichaam tegen schade veroorzaakt door blootstelling aan de omgeving, zoals zonnestraling, milieuverontreinigende stoffen, bacteriën en virussen, uitdroging en meer. Dit betekent dat de huid veel van deze schadelijke effecten absorbeert en na verloop van tijd wordt de schade weerspiegeld in het uiterlijk en de textuur van de huid. De huid wordt droog, verliest haar vocht en glans en wordt geleidelijk dof en futloos. De cumulatieve schade aan collageen- en elastinevezels maakt de huid minder soepel en er beginnen rimpels te verschijnen. Schade veroorzaakt door de zon veroorzaakt veranderingen in de verspreiding van het melaninepigment, wat resulteert in donkere vlekken op de huid.

HL Verjongende behandelingslijnen: ALPHA-BETA MET RETINOL, PROFESSIONELE PEELS, HOME PEELS.


ANTI-AGING

 

Tekenen van veroudering, beschadigde huid en rimpels worden veroorzaakt door twee primaire processen:

 

• Chronologische veroudering: de huid veroudert van nature als gevolg van hormonale en biochemische processen, waaronder afname van de productie van collageen, elastine en hyaluronzuur.

• Fotoveroudering: schade veroorzaakt door blootstelling aan de zon, voornamelijk veroorzaakt door de vrije radicalen in ultraviolette stralen die veranderingen en voortdurende schade aan alle huidlagen veroorzaken.

 

HL Anti-aging & Photoaging behandelingslijnen:

 

C THE SUCCESS

De C THE SUCCESS-lijn vertraagt het huidverouderingsproces als gevolg van fysiologische factoren. De lijn is gebaseerd op een hoge concentratie vitamine C die werkt als een krachtige antioxidant.

 

PERFECT TIME

Een zeer effectieve premium serie, gebaseerd op functionele innovatieve lipopeptiden, essentiële aminozuren en krachtige extracten die werken om een jonger ogende teint te geven. De producten van de serie minimaliseren lijntjes en rimpels en maken de contourlijnen van gezicht, hals en decolleté gladder, steviger en sterker, wat resulteert in een strakkere, jongere uitstraling.

 

RENEW FORMULA

De RENEW FORMULA-lijn vertraagt het huidverouderingsproces als gevolg van huidbeschadiging en vrije radicalen. De lijn is gebaseerd op een hoge concentratie alfa-liponzuur en vitamine A, E en C, om expressielijntjes te verminderen en het vochtgehalte in de huid te verhogen.

 

B FIRST

De B FIRST-lijn op basis van innovatieve ingrediënten, waaronder plantaardige componenten met genezende, verjongende, hydraterende en kalmerende eigenschappen, evenals ontstekingsremmende, antiseptische en antibacteriële eigenschappen.


HERSTEL

 

De huid bevat natuurlijke herstelmechanismen die gebaseerd zijn op reparatie-enzymen die inwerken op het DNA van de huidcellen om de schade te herstellen. Deze enzymen verbreken abnormale chemische bindingen die zijn gevormd als gevolg van omgevingsfactoren en herstellen de schade die door vrije radicalen aan huidcellen is aangericht. Naarmate we ouder worden, verliezen deze natuurlijke herstelmechanismen geleidelijk hun vermogen om de schade te herstellen. Blootstelling aan schadelijke elementen zoals vervuiling en sigarettenrook, trauma aan de huid en wonden veroorzaakt door operaties en brandwonden, remmen ook de effectiviteit van deze mechanismen.

HL Skin Rehabilitation treatment productlijnen:

 

BIO REPAIR.

De BIO REPAIR-lijn rehabiliteert de huid die schade heeft opgelopen door het milieu. De lijn is gebaseerd op collageen, elastine en een uniek reparatiecomplex dat schade aan huidcellen voorkomt en corrigeert.

 

 


ZONBESCHERMING

 

De ultraviolette (UV) stralen vormen 5% van de straling van de zon. De blootstelling aan deze straling is essentieel voor de aanmaak van vitamine D in ons lichaam, dat verantwoordelijk is voor de goede werking van tal van systemen in het lichaam en het voorkomen van meerdere ziekten. Langdurige en geaccumuleerde blootstelling aan deze straling is echter de centrale oorzaak van het verschijnen van de fotobeschadiging, de versnelling van de huidveroudering en het voortijdig verschijnen van rimpels, pigmentvlekken, vlekken en andere beschadigingen door de zon. Bovendien kan het leiden tot de ontwikkeling van kankerachtige tumoren op de huid en vormt het de belangrijkste omgevingsoorzaak voor huidbeschadigingen en alle soorten huidkanker.
HL Zonnebeschermingsbehandelingen:

AGE DEFENSE,

De AGE DEFENSE-lijn is een multifunctionele crème voor een natuurlijk bedekkend effect en langdurige hydratatie. De formule bevat actieve ingrediënten om rimpels te verminderen, te beschermen tegen schade door vrije radicalen en het verouderingsproces van de huid te vertragen.

SUNBRELLA

De SUNBRELLA-lijn bevat zonbeschermingsproducten die vocht inbrengende crème en demi-make-up combineren. De lijn is geschikt voor dagelijks gebruik om de huid te beschermen tegen UVA en UVB stralen.


HYDRATEREN

 

Een droge, vochtarme huid is het resultaat van veranderingen in het epidermale niveau van de huid, waardoor de productie van belangrijke componenten in de huid afneemt en de cel vernieuwing wordt vertraagd. Na verloop van tijd worden de talgklieren minder actief, waardoor de epidermale barrière, die een belangrijke rol speelt bij het beschermen van de huid en het voorkomen van vochtverlies, minder effectief wordt dan voorheen. Als gevolg hiervan daalt het vochtgehalte in de huid en ziet de teint er dof en levenloos uit. Uitdroging van de huid wordt verder versterkt door verschillende omgevingsfactoren en kan voorkomen bij alle huidtypes, inclusief de vette huid.

HL Hydraterende behandelingslijnen: MULTI VITAMIN, JUVELAST, VITALISE.


ZACHT & VERLICHTEN VAN ONGEMAK

Veel mensen lijden aan een gevoelige huid die vatbaar is voor het ontwikkelen van roodheid, laesies en allergische verschijnselen als deze in contact komt met bepaalde stoffen of als gevolg van omgevingsfactoren, evenals inflammatoire huidziekten zoals: seborroe, psoriasis, atopische dermatitis en rosacea. Deze ziekten tasten het esthetische uiterlijk aan en leiden vaak tot lijden en een onaangenaam gevoel in de huid. De exacte oorzaak van hun manifestatie is onduidelijk, maar het zijn allemaal chronische ziekten die verband houden met een auto-immuunreactie en die gepaard gaan met een ontsteking van de huid. Ontsteking die op het huidoppervlak verschijnt, is een essentiële reactie van het immuunsysteem, bedoeld om het lichaam te beschermen tegen de invasie van indringers: virussen of bacteriën. Een ontstekingsreactie is hoe het immuunsysteem de indringers probeert te neutraliseren. De ontstekingsreactie loopt echter soms uit de hand en als gevolg daarvan beschadigt het immuunsysteem gezond huidweefsel.

HL Soothe & Relief-behandelingslijnen: CALM DERM.